Istanbul II - 6 dana / 3 noćenja - Nova godina 2020 Cena: 110 €

 ISTANBUL- (nekada: Konstantinopolj, Carigrad) se nalazi na ulazu u Bosforski moreuz, a njegovo istorijsko srce smešteno je oko prirodne luke poznate i kao Zlatni rog. Sa svojih 8.800.000 (11.300.000 sa periferijom) stanovnika, on je najveći grad Turske i jedan od najvećih evropskih gradova. On je danas sedište istoimene oblasti, dok je u delu grada poznatom kao Fanar sedište Vaseljenskog patrijarha. Istanbul je grad u kome se susreću mnoge civilizacije čiji su tragovi vidljivi širom grada.

 

Program putovanja :

Dan 1.  29.12.2019. Beograd

Polazak iz Beograda sa turističkog terminal kod autocentra ’’Lasta’’, na autoputu Beograd – Niš, u 15.00 h .Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i granicnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku..

Dan 2.  30.12.2019. Istanbul

 Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada iz autobusa. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.Noćenje.

Dan 3.  31.12.2019. Istanbul

 Doručak. Nakon doručka mogućnost odlaska na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja starog skoro 1500 godina), Topkapi palate ( velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika) , Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Slobodno vreme za individualne aktivnosti i pripremu za doček Nove Godine.
U večernjim satima je organizovan doček Nove Godine na brodu uz krstarenje i zabavni program (fakultativno) ili organizovan doček u nekom od restorana uz večeru i muzički program (fakultativno). Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4.  01.01.2020. Istanbul

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet koji obuhvata obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa žičarom Pier Loti odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Popodne je planiran odlazak u Minijaturk park (park u kome se nalaze makete svih značajnijih istorijskih objekata u celoj Turskoj). Povratak u centar.
Mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče - Reprizu Nove Godine (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pića po izboru). Noćenje.

Dan 5.  02.01.2020. Istanbul-Beograd

Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu), obilazak Carigradske Patrijaršije i zidina, poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shopping ulica). Fakultativna poseta Dolmabahče palate, odlazak do Trga Taksim. Slobodno vreme. Polazak za Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

 Dan 6.  03.01.2020. Beograd

Dolazak u Beograd na turistički terminal u podnevnim časovima. Kraj programa. 

 

Cena aranžmana po osobi:                                                                                        

Polazak

 

29.12.

29.12.

Hotel Maycan ***                  ND                                                                               

                                            1/2, 1/2+1

specijalna cena

110 €

redovna cena

130€

Legenda: ND-noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

Ø     prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Ø     smeštaj u hotelu Maycan na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto),  (buffet-servis) / usluga samoposluživanja u skladu sa hotelskim pravilima

Ø     panoramsko razgledanje grada iz autobusa

Ø     usluge pratioca grupe

Ø     rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Ø     fakultativne izlete

Ø     individualne i extra hotelske troškove

Ø     konzumaciju jela i pića u restoranima

Ø     ulaznice za posete lokalitetima

Ø     međunarodno zdravstveno osiguranje (1€ dnevno)

Ø     doplata za 1/1 sobu +60€

 

Cene fakultativnih izleta:

Ø  Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija (vožnja brodom + lokalni vodič) - cena 20 €

Ø  Razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu - 45 €

Ø  Tursko veče - 35 €

Ø  Dolmabahče palata sa ulaznicom i lokalnim vodičem - 30 €

Ø  Obilazak Džamije Fatih sultan Mehmeda sa posetom groba Mehmed Paše Sokolovića sa vožnjom žičarom na vidikovac Pier Loti i obilaskom parka Miniaturk sa ulaznicom i lokalnim vodičem 15 €

Ø  Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika

Ø  Cena fakultativnih izleta je podložna promeni

 

Način plaćanja:                                                                   

Ø  ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Ø  40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Ø  čekovima građana na 3 mesečne rate

 

 

Opis hotela :

Hotel Maycan ***

Hotel se nalazi u blizini Bazara, Istanbulskog Univerziteta, pozicioniran u centru starog dela Istanbula na svega desetak minuta hoda od Svete Sofije, Plave Džamije, Topkapi palate. Hotel ima restoran na poslednjem spratu sa prelepim pogledom na Bosfor, lobby bar i bar. Svaka soba ima satelitsku TV, klimu, direktnu telefonsku liniju, frizider, radio, mini bar i kupatilo sa fenom za kosu. 

Prtljag putnika može da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu, i jedan kofer po osobi. Svaki dodatni kofer, veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika.

Rok važenja putne isprave mora biti najmanje 151 dan, tj. 6 meseci od dana izlaska iz Republike Turske.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 

Ovaj program je rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.