Krakov - 6 dana / 3 noćenja - Nova godina 2020 Cena: 108 €

KRAKOV - na 760 km od Beograda nalazi se Krakov, u svetu poznat kao grad legendi, zbog bajkovitih priča koje stoje iza svake građevine, spomenika, skulpture... Najstariji je i drugi po veličini grad u Poljskoj. Predstavlja kulturni, administrativni i turistički centar regije. Njegovo staro gradsko jezgro uvršteno je u Svetsku kulturnu baštinu i pod zaštitom je UNESCO-a od 1978. godine. Sliku o ovom gradu možete steći i na osnovu brojnih nadimaka koji su mu dodeljeni – Firenca severa, Poljska Atina, mali Pariz, mali Beč... Krakov je poznat i kao univerzitetski centar Evrope

 

Program putovanja:                                                                         

Dan 1. BEOGRAD

Sastanak grupe u 17h na BAS stanici. Polazak u 17:30, vožnja kroz Mađarsku i Slovačku.

Dan 2. KRAKOV

Dolazak u Krakov u prepodnevnim časovima, nekadašnju prestonicu Poljske, a danas njenu kulturnu prestonicu.  Panoramsko razgledanje kraljevskog grada sa vodičem, nekadašnje prestonice Poljske sa razgledanjem Tvrđave Vavel, Brda Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, Pećine Zmaja koja je i simbol Krakova, Stari gradski Rinek sa zvonikom, Crkvu Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV veka… Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3. KRAKOV-AUŠVIC-BIRKENAU (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativna poseta logoru Aušvic-Birkenau u kojem je formiran najveći nacistički koncentracioni logor za masovno uništenje. Potresne priče o vidovima istrebljenja, životu u logoru, monstruoznim “naučnim“ eksperimentima, kao i brojni artefakti i logorske zgrade, svedočanstva su najtragičnije „epizode“ iz istorije sveta, koja se ne sme nikada zaboraviti. Danas su logorski kompleksi Aušvica i Birkenaua pod zaštitom istoimenog državnog muzeja i UNESCO-a. Povratak u Krakov. Slobodno vreme. INDIVIDUALNI DOČEK NOVE GODINE. SREĆNA NOVA GODINA……Noćenje.

Dan 4. KRAKOV-JEVREJSKA ČETVRT(fakultativno)

 Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet „Jevrejski Krakov“. Izlet obuhvata pešački razgled jevrejske četvrti Kazimjerž, kroz ulice nekadašnjeg Opidum Judeoruma, koje su poslužile kao scenografija za, Oskarom nagrađeni, film „Šindlerova lista“: Stara sinagoga, Široka ulica, Remuh sinagoga, Hram sinagoga, Kupa, Isakova i Visoka sinagoga, Kuća Tore, Novi trg na kojem se mogu kupiti najbolje krakovske „zapjekanki“ i na kojem su smešteni najpoznatiji barovi Krakova, ulica Dajwor....Noćenje.

Dan 5. KRAKOV-BOCHNIA (fakultativno)-BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta do najstarijeg rudnika Soli u Evropi-Bochnia. Rudnik Bochnia je pod zaštitom Unesco kulturne i prirodne baštine od 2013 godine. Uživanje u prelepim slanim dvoranama rudnika... Povratak u Krakov. Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Polazak u podnevnim časovima. Noćna vožnja…

 Dan 6. BEOGRAD

Planiran dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

 29.12.

Hotel ***                                             ND

Grand Felix 3*                           1/2, 1/2+1                                         

108 €

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

Aranžman  obuhvata:                                                         

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom

Øpanoramsko razgledanje po programu

Øusluge pratioca grupe

Ørezervaciju i agencijske usluge

 

 Aranžman ne obuhvata:

Østanični vaučer 50 rsd po osobi(plaća se u agenciji)

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u restoranima

Ømeđunarodno zdravstveno osiguranje (1€ po danu)

fakultativne izlete

* Doplata za 1/1 sobu + 60€

 

 

Način plaćanja:

Ø ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Ø 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Ø čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

Ø Aušvic i Birkenau– cena 30 €

Ø Rudnik soli Bochnia – cena 30 €

Ø Jevrejski Krakov – cena 10 €

Ø minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika 

Opis hotela:

Hotel  Grand Felix 3*http://www.hotelgrandfelix.pl 

Hotel Grand Felix - smešten je u krakovskoj četvrti Nova Huta. Ovaj moderni hotel sa 3 zvezdice nudi sobe sa sopstvenim kupatilom I satelitskom televizijom. Besplatan bežični internet dostupan je u celom objektu. Do Glavnog gradskog trga I četvrti Kazimjež (Kazimierz) može se stići za oko 25 minuta vožnje tramvajem od obližnje stanice Rondo Hipokratesa. Tokom boravka u Hotelu Grand Felix možete istraživati jedinstvenu četvrt Nova Huta I posetiti Centralni trg I Čeličanu Tadeuš Senđimir. U restoranu hotela Grand Felix pripremaju se tradicionalna poljska jela. U jutarnjim satima služi se kontinentalni doručak na bazi švedskog stola.Doplata za 1/1 sobu + 60€

 

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana.Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.