Prag - 6 dana / 3 noćenja - Nova godina 2017. Cena: 139 €

PRAG je glavni grad Češke Republike, na 1000 km severozapadno od Beograda, zauzima površinu od 496 km2 i broji nešto preko milion stanovnika. Godine 1992. UNESCO je staro jezgro Praga (866 ha) stavio pod svoju zaštitu. Vltava je reka koja protiče kroz Prag u dužini od 30 km sa maksimalnom širinom od 330 m. Postoji novi i stari deo grada. Stari deo je lavirint aleja, kaldrmskih ulica i prolaza. Novi deo grada kontrast je starom po svojoj modernoj arhitekturi. Prag je danas prvorazredna turistička destinacija. Arhitektura Praga je raznovrsna, od romaničke, gotičke, renesansne, barokne, rokoko, klasicistične, do pravaca XX veka secesije i kubizma.

Program putovanja:                                                                           

Dan 1. 30.12.2016. BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 16h sa parkinga u Bloku 42 (prekoputa ulaza na buvlju pijacu) i vožnja ka Novom Sadu. Noćna vožnja kroz Mađarsku uz pauze za obavljanje graničnih formalnosti i po potrebi grupe.

Dan 2. 31.12.2016. PRAG - HRADČANI
Dolazak u Prag. Odlazak na veliko razgledanje Hradčana, bez ulaska, uz pratnju stručnog vodiča. Najtoplije preporučujemo udobnu obuću jer, srce starog Praga obilazimo pešice. Prolazimo pored Strahovskog manastira u kom je čuvena biblioteka, prelepe Loretanske crkve, Praškog dvorca Hrad, ući ćemo u katedralu Sv. Vita, stare kraljevske palate, bazilike Sv. Đorđa i po izlasku iz zidina videti Prag kao na dlanu. Lagano ćemo otići do Karlovog mosta da pri samom početku mosta bacimo pogled na našu ambasadu a zatim se upoznamo sa statuama Karlovog mosta. Tu, na sredini mosta pridružićemo se milionima turista i zamisliti želju zagledani u Vltavu, a onda nastaviti prema starom jezgru Praga i do Staromestskih namesti sa čuvenim astronomskim satom Orloj. Preporučujemo i fakultativni odlazak na vožnju brodom po Vltavi. Odlazak do hotela i smeštaj. Kraći odmor od puta i zajednički odlazak gradskim prevozom sa pratiocem grupe do Vaclavskih namjesti. Individualni odlazak na DOČEK NOVE GODINE 2017. Individualni povratak u hotel. Noćenje.  

Dan 3. 01.01.2017. PRAG – KARLOVE VARI (fakultativno)
Doručak. Slobodan dan u toku kojeg preporučujemo fakultativni odlazak u Karlove Vari i obilazak čuvene banje i njenih kolonada. Povratak u Prag. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.

Dan 4. 02.01.2017. PRAG – DREZDEN (fakultativno)
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska do bajkovitog Drezdena, grada podignutog iz pepela čije su znamenitosti ponovo izgrađene u retro stilu. Opera Semper koja ponosito krasi Theaterplatz, Palata Zwinger koja će Vas vratiti u vreme vladara Alberta Jakog. Bogorodičina protestantska crkva i Dvorska rimokatolička crkva, koje su se vekovima borile za prestiž međju hrišćanskim vernicima. Priča o Carskoj palati… Slobodno vreme iskoristite za odličan šoping ili šetnju po centru grada do povratka za Prag. Slobodno vreme u Pragu. Mogućnost fakulativnog odlaska u neku od najpoznatijih praških pivnica u traganju za noćnim provodom. Noćenje.

Dan 5. 03.01.2017. PRAG
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni obilazak Praga, do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovačke i Madjarske...

Dan 6. 04.01.2017.  BEOGRAD
Dolazak u mesto polaska u jutarnjim satima. (Kraj usluga).

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

 30.12.

Hotel ***                                                   ND

                                                        1/2, 1/2+1

139 €

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

 • prevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)
 • smeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (švedski sto)
 • usluge pratioca grupe 
 • obilaske prema programu (Prag – panorama grada)
 • rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata: 

 • fakultativne izlete
 • individualne i extra hotelske troškove
 • ulaznice za posete lokalitetima
 • konzumacija jela i pića u restoranima
 • međunarodno zdravstveno osiguranje (760 din.)

 

Način plaćanja:

 • ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
 • čekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

 • Izlet za Karlove Vari – cena 25 €
 • Izlet za Drezden – cena 30 €
 • Krstarenje Vltavom oko 1 sat – cena 10 €
 • minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika 

 

Opis hotela:

HOTEL GLOBUS 3* - http://www.hotel-globus.cz/en/
Nalazi se na liniji gradskog prevoza. Ima 156 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

HOTEL BW AMEDIA 3* - www.bestwestern-ce.com/amediapraha
Nalazi se na liniji gradskog prevoza. Ima 192 sobe, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

HOTEL ALBION 3* - http://albionhotel.cz/
Nalazi se oko 6 km od centra. Hotel ima 290 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon..

HOTEL OLYMPIK TRISTAR 3* - http://www.olympik.cz/
Nalazi se oko 5 km od centra. Hotel ima 280 soba, restoran i bar. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

HOTEL TOP 4* - http://www.tophotel.cz/
Nalazi se oko 9km od centra. Hotel ima 810 soba, restoran, bar, zatvoreni bazen. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.

HOTEL JUNO 3* - http://www.hoteljuno.cz/uvod
Nalazi se oko 12 min. voznje do centra. Hotel ima 258 soba i restoran. Svaka soba ima tuš/WC, TV, telefon.
Doplata za 1/1 sobu: + 80% od cene aranžmana

 

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU. 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.