Prag - Hit cena - 6 dana / 3 noćenja - Jesen 2019. Cena: 74 €

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva. Putovanje u grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom. Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom Uneska. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonjin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali i Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Program putovanja:                                                    

DAN 1. BEOGRAD

Polazak autobusa oko 20 časova iz Beograda (parking kod sportskog centra Milan Gale Muškatirović, bivši 25.Maj, na Dorćolu). Vožnja  kroz Mađarsku i Slovačku, sa usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

DAN 2.  PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima.Fakultativno razgledanje grada: Hradčani - praški dvorac, bazilika Sv. Đorđa, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, novi i stari kraljev dvorac, crkva od Tina, Loreto, Mala strana, Zlatna ulica, Karlov most, i Vaclavski i Starogradski trg. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.  Smeštaj u hotel.Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3. PRAG-KARLOVE VARI(fakultativno) -PRAG

Doručak.Fakultativni odlazak u Karlove Vari, najpoznatije evropsko banjsko lečilište i jedan od lepših srednjoevropskih gradova Češke. Razgledanje grada: Karlovih Vari, termalnih izvora, ruske crkve... U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme. Noćenje.


DAN 4.  PRAG-DREZDEN(fakultativmo) -PRAG

Doručak.Fakultativni odlazak u Drezden (Firenca na Elbi), nemački grad, poznat po kulturno - istorijskim spomenicima iz srednjeg veka. Razgledanje grada: opera Zemper, Bogorodičina crkva, Palata Cvinger, Dvorska crkva, Rezidencijalna i Tašenberg palata,  Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima.Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 5. PRAG- ZAMAK KARLŠTAJN (zatvoren za katolički Božić)-KRSTARENJE VLTAVOM

Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak zamka Karlštajn iz XIV veka. Nakon obilaska, povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima fakultativni izlet - vožnja brodom rekom Vltavom. U popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

DAN 5**. PRAG-PLZEN-PRAG-KRSTARENJE VLTAVOM

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta za Plzen, srednjovekovni grad, poznat po čuvenom plzenskom pivu, razgledanje grada sa vodičem: katedrala Sv. Bartolomeja, Velika Sinagoga, fabrika piva (bez ulaska)... Povratak u Prag. U poslepodnevnim časovima fakultativni izletvožnja brodom rekom Vltavom. U kasnim popodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima radi odmora

DAN 6. BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. Kraj programa.

 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

03.10.

17.10.

31.10.

07.11.

14.11.

21.11.

05.12.

19.12.

 

Hotel ***   ND                   

   1/2, 1/2+1

84€

84€

74€

74€

74€

74€

74€

74€

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

Aranžman  obuhvata:

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u hotelu 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom ( kontinentalni)

Øusluge pratioca grupe  

Ørezervaciju i agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:

Øfakultativne izlete

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u restoranima

Ømeđunarodno zdravstveno osiguranje

Ødoplatu za 1/1 sobu na upit + 40€ na cenu aranžmana

 

Način plaćanja:

Øukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

Ø40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Øčekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

ØRazgledanje grada sa vodičem-cena 5€

ØIzlet za Karlove Vari – cena 20 €

ØIzlet za Drezden – cena 30 €

ØZamak Karlštajn - cena 20€

ØKrstarenje Vltavom oko 1 sat – cena 10 €

ØPlzen-20€

Øminimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

Opis hotela (smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom):

Hotel Fortuna City 3* nalazi se na oko 15 minuta vožnje tramvajem od centra Praga.
Hotel Best Western Amedia Praha 3* smešten je u praškoj četvrti Hodov, na 500 metara od tržnog centra Centrum Chodov i na 20 minuta vožnje metroom od Starog grada. 
Hotel Fortuna West 3* nalazi se u zapadnom predgrađu Praga, na 200 metara od tramvajske stanice koja vodi do centra grada za oko 20 minuta. Sve sobe imaju sopstveno kupatilo, satelitsku TV i radni sto.

Hotel Juno 3* nalazi se 800 metara od najbliže metro stanice. Metoom za 5 stanica stiže se do Trga Sv. Vaclava i Narodnog muzeja,7 stanica metroom su udaljenje Staromjetske namjesti sa Astonomskim satom. S

Hotel Top 4* nalazi se na mirnoj lokaciji u Pragu, do centra grada moze se stići linijom 115,a zatim metro linijom C (oko 20 min vožnje autobusom i metroom). Sve sobe sadrže kupatilo sa tušem ili kadom, fen, TV, telefon, mini bar.

HOTEL City Club 3*, http://www.city-club.cz/en/home/

Hotel je lociran na idealnoj lokaciji, blizu centra sa svim turističkim atrakcijama. Na samo 5 minuta od metro stanice (linija C) I  Hotel poseduje 24h recepciju, WiFi, lift, restoran,menjačnicu, parking. Nudi uslugu noćenja sa doručkom na bazi švedskog stola. Sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem opremljene TV-om, klimom, sefom, telefonom i kupatilom.

 

 

HOTEL ENERGIE, http://www.hotelenergie.cz/

Hotel Energie se nalazi na 6. i 7. spratu kompleska Energie. Udaljen je cca. 7 km od Trga Sv. Vaclava i 6 km od Karlovog mosta. Autobuska i tramvajska stanica je udaljena cca. 10 min hoda. Stanica metroa je udaljena cca. 1 km.

Sobe imaju  2 standardna ležaja, kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, TV.

                                                       

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Ovaj program je rađen na bazi minimum 70 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.