Sarajevo - 3 dana / 1 noćenje - Proleće 2018. Cena: 30 €

Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveći urbani, kulturni i ekonomski centar. Uz nekoliko nacionalnih i gradskih pozorišnih kuća, muzeja i kulturnih institucija, Sarajevo je i važno mesto na kulturnoj mapi ovog dela evropskog kontinenta. Svake je godine grad na reci Miljacki domaćin niza kulturnih festivala međunarodnog karaktera, među kojima su najznačajniji: Sarajevski filmski festival (SFF), Sarajevski jazz festival, letnji kulturni festival “Baščaršijske noći”, teatarski festival novih produkcija “MESS”, “Sarajevska zima” i Svetski televizijski festival orijentalne muzike. Sarajevo - Olimpijski grad i grad kojeg nazivaju evropskim Jerusalimom. Duh zapada i istoka. Ljudi vrlo rado odlaze u ovaj grad, jer nudi jedinstvenu kulturnu baštinu. Čarobni grad u kojem ćete naučiti da malo zastanete, zaboravite na prebrzi tempo života, popijete i pojedete lagano, uživajući u kafi i sarajevskim ćevapima, pitama ispod sača, baklavama... 

 

Program putovanja:                                                             

 

DAN 1. BEOGRAD

 

Sastanak putnika u 23.45 časova na parkingu kod Sava Centra u Beogradu. Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.

 

 

DAN 2. SARAJEVO 

 

Dolazak u Sarajevo u jutarnjim časovima. Po dolasku obilazak grada uz pratnju vodiča: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga.

 

Slobodno vreme. Noćenje.

 

 

DAN 3. SARAJEVO – MOSTAR  (fakultativno)- BEOGRAD

 

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti – fakultativno odlazak u Mostar. Obilazak grada (stari most, kriva ćuprija, kujundžiluk-stara čaršija, tursko kupatilo…) Slobodno vreme. Povratak u Sarajevo i nastavak putovanja ka Beogradu. Dolazak na mesto polaska oko ponoći. 

 

 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

 

Polazak

 

30.04.

01.06.

22.06.

HOTEL ***                             ND

                                 1/2, 1/2+1, 1/3+1

 

30€

 

30€

 

30€

 

Legenda:  ND-noćenje sa doručkom

 

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

 

Aranžman  obuhvata:

 

 

Ø     prevoz modernim turističkim autobusom na relaciji Bgd -Sarajevo-Bgd (klima, DVD, audio oprema)

 

Ø     smeštaj u hotelu*** na bazi 1 noćenja sa doručkom (švedski sto)

 

Ø     usluge vodiča i pratioca grupe

 

Ø     rezervaciju i agencijske usluge

 

 

Aranžman ne obuhvata:

 

 

Ø     fakultativni program

 

Ø     individualne i ekstra troškove

 

Ø     boravišna taksa 2 marke (oko 1.25€)

 

Ø     međunarodno zdravstveno osiguranje (oko 1€ po danu)

 

Ø     doplata za 1/1 sobu: + 10€ na cenu aranžmana

 

 

Cene fakultativnih izleta:

 

 

Ø  izlet do Mostara - (transfe + vodič) - cena 15 €

 

Ø  Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

 

 

 

 

Način plaćanja:

 

Ø   ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate

 

Ø   40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

 

Ø   čekovima građana na 3 mesečne rate

 

 

Opis hotela:

 

HOTEL  3*

 

Lokacija: nalazi se u širem centru grada povezan  gradskim prevozom do centra.

 

Npr.Hotel Saraj 3*www.hotelsaraj.com

 

Øsobe su 1/2, 1/2+1, 1/3+1 sa kupatilom TWC, TV-om,

 

Ødoručak – švedski sto

 

Ødoplata za  1/1 sobu : + 10€ na aranžman

 

 

 

 

OBAVEZNO JE POSEDOVATI NOVI PASOŠ ILI LIČNU KARTU REPUBLIKE SRBIJE ZA PRIJAVU PUTOVANJA.

Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanja aranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.