Višegrad - Trebinje - Dubrovnik - Mostar - Sarajevo - 3 dana / 2 noćenja - Zima 2019. Cena: 59 €

Trebinje – koliko je lepo, pomalo bajkovito i veoma šarmantno, najbolje se vidi sa brda Crkvine na kojem se nalazi Hercegovačka Gračanica, manastir koji je urađen kao verna kopija istoimenog kosovskog manastira.

Višegrad je grad nobelovca Ive Andrića, poznat zahvaljujući romanu “Na Drini ćuprija”. Grad koji je prepoznatljiv po reci Drini, ribolovcima i drinskoj mladici, drugom po veličini rečnom kanjonu u Evropi i krstarenjima turističkim plovilima.

Dubrovnik je grad poznat po svojoj kulturnoj baštini, stotine godina starim remek-delima renesansne i barokne arhitekture. Biser Jadrana sa bezbroj priča koje čekaju da budu ispričane

Mostar, grad poezije. Gde se susreće sever s jugom i zapad s istokom, grad u kojem reka Neretva vekovima deli kulture i religije, i gde se različitosti i suprotnosti mogu videti i osetiti na svakom uglu.

Sarajevo spada u one gradove čiji je postanak vezan za dolazak Osmanlija, čiji je razvitak i osnovni oblik uslovljen vekovnom osmanlijskom upravom. Gledan ovako sa visine, taj grad nam govori  svojim građevinama, baštama i ulicama koje su ispisane i nacrtane na padinama strmih bregova kao na stranicama napola otvorene knjige.

 

Program putovanja:                                                                          

DAN 1. BEOGRAD-VIŠEGRAD-TREBINJE
Sastanak grupe u 05.30h kod parkiga na Novom Beogradu (blok 42). Polazak iz Beograda u 6h. Vožna prema Višegradu, preko Čačka, Mokre Gore, Užica… Usputna zadržavanja prema potrebi i radi graničnih formalnosti.Dolazak u Višegrad oko podneva. Kulturno istorijska šetnja gradom. Obilazak Andrićgrada koji je nastao kao ideja Emira Kusturice o kamenom srednjovjekovnom gradu inspirisanog delima i likovima nobelovca Ive Andrića. Poseta čuvenom mostu, koji predstavlja arhitektonsko čudo tog vremena. Nastavak puta ka Trebinju preko nacionalnog parka Sutjeska. Dolazak u Trebinje oko 19h. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

DAN 2.TREBINJE-DUBROVNIK-TREBINJE
Doručak. Obilazak Trebinja. Stari grad (Kastel) poseta zanatskim radionicama, Osman pašina i Careva džamija iz 18 veka. Šetnju nastavljamo kroz Gradski park sa mnoštvom spomenika koje je čuveni pesnik Jovan Dučić poklonio svom gradu, obilazak Saborne crkve sa početka 20 veka. Poseta Hercegovačkoj Gračanici odakle se pruža bajkovit pogled na čitav grad. Obilazak Arslanagića mosta ,koji je 1574 izgradio Mehmed paša Sokolović. Nastavak puta u manastir Tvrdoš. Obilazak Manastira. Nakon razgledanja slobodno vreme za individualne aktivnosti. 13h- Poludnevni fakultativni izlet u Dubrovnik (uračunato u cenu aranžmana), grad jedinstvene političke i kulturne istorije, svetski poznate kulturno-spomeničke baštine i lepote. Obilazak grada: Franjevački manastir sa najstarijom apotekom u Evropi, Dominikanski manastir sa Ticijanovom slikom Marije Magdalene, palata Sponza – bivša carinarnica, knežev dvor, Orlandov stub, pravoslavna crkva, ulice Stradun i Prijeko, gradske zidine sa kulama među kojima je najlepša Minčeta. Slobodno vreme. Povratak u hotel oko 20h. Večera. Noćenje.

DAN 3. TREBINJE-MOSTAR-VIŠEGRAD- BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela u 8h. Put do Mostara u trajanju od oko 1h. Kulturno istorijska šetnja gradom na Neretvi. Stari grad sa svojim uskim kaldrmisanim ulicama – remek delo islamske arhitekture: Stari most, Kriva ćuprija, Begova džamija su najpoznatiji spomenici grada. Nakon obilaska, slobodno vreme. U ranim popodnevnim satima nastavak puta za Sarajevo. Razgledanje grada. Večna vatra, Saraj, Baščaršija, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija, mesto na kom je na Vidovdan 1914. godine Gavrilo Princip izvršio atentat na prestolonaslednika Franca Ferdinanda. Razgledanje Bezistana – prekrivena pijaca u kojoj se nekada prodavala skupocena svila iz Burse. Obilazak Gazi Husref begove džamije iz XVI veka – najstarije, najveće i najlepše džamije u ovom delu Evrope…

Polazak za Beograd oko 18:30h. Vožnja preko Lozbice i Šapca. Očekivani dolazak u Beograd oko ponoći. Kraj aranžmana.

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

               10.03.

 

HOTEL ***                           PP

Hotel In                         1/2

 

                 59 €

Legenda:  PP-polupansion (doručak i večera)

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.

 

Aranžman  obuhvata:

 • prevoz modernim turističkim autobusom 
 • smeštaj u hotelu 3* u Trebinju na bazi 2 noćenja sa doručkom i večerom (kontinentalan način           posluživanja)
 • izlet u Dubrovnik
 • panoramsko razgledanje Višegrada, Trebinja, Mostara i Sarajeva
 • usluge vodiča i pratioca grupe
 • rezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata: 

 • ulaznice u dvorce, muzeje i crkve
 • individualne i ekstra troškove
 • međunarodno zdravstveno osiguranje 1 € po danu

 

Način plaćanja:

 • ukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za devize na dan uplate
 • 40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja
 • čekovima građana na 3 mesečne rate

 

OBAVEZNO JE POSEDOVATI NOVI PASOŠ ILI LIČNU KARTU REPUBLIKE SRBIJE ZA PRIJAVU PUTOVANJA.

Ovaj program je radjen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.Agencija zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.