Atina - 5 dana / 2 noćenja - Nova godina 2020 Cena: 119 €

Atina – Na krajnjem jugu poluostrva Atike, nalazi se glavni grad Grčke – Atina. Ova više milionska metropola, od svog postanja preživela je uspone i padove kao malo koji grad na svetu. Grčka kolevka evropske civilizacije počinje i razvija se u ovom i oko ovog grada, nazvanog po boginji mudrosti Atini, jednog od najstarijih gradova Starog kontinenta.
Brojni spomenici, muzeji, arheološki lokaliteti govore o bogatstvu kulturnog nasleđa. Jasno vidljiv iz bilo kog dela grada – Akropolj, 156 metara visoka krečnjačka litica sa hramom Panteon – posvećen boginji po kojoj je grad dobio ime, dominira kao besmrtni simbol ljudskog duha i genijalnosti graditeljske ruke.
Hram Atine Nike, Erehtejon, Dionisijev amfiteatar, Odeon Heroda Antičkog, Vizantijski muzej, Arheološki muzej, Plaka (atinska Skadarlija), mnogobrojni trgovi: Sintagma sa Parlamentom i spomenikom Neznanom junaku je srce modernog grada, Karaiskaki, Omonija, zatim atinski stadion, mnogobrojna sportska borilišta i dr. Sve ovo čini danas moderni 6-milionski grad, u čijoj se arhitekturi prepliću prošlost i sadašnjost. Pozivamo Vas da zajedno dočekamo Novu godinu!

Program putovanja:                                                                   

1. dan 29.12.2019 - BEOGRAD                                                                                                                      Polazak autobusa iz Beograda u 16:30h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme polaska biće poznato 2 dana pre putovanja ). Vožnja kroz Srbiju i Makedoniju sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora.                                                                                                                     

2. dan 30.12.2019 - ATINA                                                                                                                     Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada uz pratnju stručnog vodiča. Razgledanje trgova Omonia i Sintagma, vožnja Avenijom ambasada, kraće zadržavanje pored kasarne grčke garde i starog Olimpijskog stadiona, obilazak Zevskovog hrama, Hadrijanovog slavoluka, Parlamenta, zgrade Akademije, Univerziteta i Biblioteke. Mogućnost fakultativnog izleta Akropolj. Poseta antičkom svetilištu posvećenom boginji Atini, zaštitnici grada, pokojoj je grad dobio ime. Obilazak lokaliteta gde se nalaze najstariji i najvažniji antički hramovi: Propilei, Parthenon, Erehtejon. Nakon razgledanja slobodno vreme do smeštaja u hotel (po hotelskim pravilima oko 14h). Slobodno vreme. Mogućnost fakultativnog odlaska na grčko veče u jednoj od tradicionalnih grčkih taverni na Plaki. Noćenje.                                                                                                                                                  

 3. dan 31.12.2019 - ATINA – PELOPONEZ (Epidaurus - Napflion - Mikena)                          Doručak. Slobodan dan ili mogućnost fakultativnog celodnevnog izleta na Peloponez. Prelazak preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem.Obilazak Epidaurusa rodnog mesta Apolonovog sina Eskulapa-boga farmacije.Obilazak pozorišta iz 4.v.p.n.ere koje je poznato po svojoj akustičnosti, u kome se i dan danas izvode Sofoklove i Euripidove tragedije.Nastavak putovanja do Napfliona nekadašnje prestonice Grčke. Slobodno vreme do nastavka putovanja ka Mikeni.Obilazak Atrejeve riznice i ulazne kapije Mikene,Lavlja vrata ukrašena prvim reljefom na grčkom tlu, kiklopske zidine...Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove Godine 2020. Individualna organizacija uz preporuku vodiča. Noćenje.                                                                                                                     

4. dan 01.01.2020 - ATINA – SUNION                                                                                  Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog popodnevnog izleta do najjužnije tačke Balkanskog poluostrva, rta Sunion. Poseta Posejdonovom hramu. Povratak u Atinu. Polazak za Beograd u poslepodnevnim časovima. Noćna vožnja uz kraće usputne pauze.                                                      

5. dan 02.01.2020 - BEOGRAD                                                                                                               Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima u zavisnosti od uslova na putu i obavljanja graničnih formalnosti. Kraj programa. 

 

Cena aranžmana po osobi :                                                               

 

Polazak

 

29.12.

29.12.

 Hotel  ***                                            ND             

                                                     1/2, 1/2+1

specijalna ponuda

119 €

redovna cena

169 €

Legenda:  ND – noćenje sa doručkom

Sve cene izražene su u eurima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate. Prikazana cena važi za članove ZPU studenata Beograda. Studenti koji nisu uplatili članarinu mogu to učiniti u prostorijama ZPU-a, svakog radnog dana od 9 do 15h. Uplate se vrše u prostorijama ZPU studenata Beograda, Balkanska 4/I.


 


Aranžman  obuhvata:

Øprevoz modernim turističkim autobusom (klima, DVD, audio oprema)

Øsmeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom

Øpanramsko razgledanje Atine

Øusluge pratioca grupe i vodiča

Ørezervaciju i agencijske usluge

 

Aranžman ne obuhvata:

Øfakultativne izlete

Øobavezna gradska taksa za Atinu, koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 1,5€ po noćenju / po osobi

Øindividualne i extra hotelske troškove

Øulaznice za posete lokalitetima

Økonzumacija jela i pića u  restoranima

Ømeđunarodno zdravstveno osiguranje  (1€ dnevno)

Ødoplata za 1/1 sobu : + 80% na cenu aranžmana


 


 

Način plaćanja:

Øukupan iznos aranž. u din. protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

Ø40% prilikom rezervacije, a ostatak 15 dana pre putovanja

Øčekovima građana na 3 mesečne rate

 

Cene fakultativnih izleta:

Ø  Akropolj - 35€ (cena uključuje ulaznicu za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) 

Ø  Grčko veče u taverni na Plaki - 35€

Ø  Izlet do Peloponeza sa ulaznicama za Epidaurus i Mikenu  - 55€

Ø  Sunion - 25 €

Øminimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika

Opis hotela:Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom

HOTEL OSCAR 3* http://oscar.gr/en/ Lociran u širem centru Atine, u blizini železničke i metro stanice Larisis, na desetak minuta hoda do trga Omonia. U sklopu hotela nalazi se bar nakrovu hotela (otvoren tokom letnjih meseci), restoran, konferencijska sala, bazen na krovu hotela (otvoren tokom letnjih meseci). Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, sa TWC-om, TV-om, klima uređajem i telefonom, balkon ili terasu tipične za gradske hotele. Usluga: noćenje sa doručkom (švedski sto - samoposluživanje).

HOTEL CRYSTAL CITY 3*http://www.crystalcity.gr/ Lociran na trgu Karaiskaki, 300 m od trga Omonia. Elegantan hotel sa 84 sobe, većina sa balkonom I pogledom na Akropolj.Sve sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, TWC, klimu, satelitsku TV, minibar, sef, telefon. U sklopu hotela nalazi se bar,restoran internet caffe ,WI FI u celom hotelu.

NAPOMENA ZA VIZNI REŽIM: Program važi isključivo za putnike sa novim biometrijskim pasošima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji su državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Kosova i Metohije,vizu su dužni da pribave lično, aplicirajući za istu u skladu sa zahtevima Konzulata zemlje. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima na polasku i u toku trajanjaaranžmana. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 

Ovaj program je radjen na bazi minimum 55 prijavljenih putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu, tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.